logo-silviamullercoaching

Silvia Muller Coaching

Info
coaching

Alles kan tegenwoordig, alles wat je doet is een keuze om het andere niet te doen. We hebben veel mogelijkheden en kansen. We moeten veel, we willen veel. We leggen de lat hoog voor onszelf en anderen. Werk, carrière, gezin, huishouden, hobby’s en vrije tijd, maar hoe hou je alle ballen in de lucht?

Silvia Muller Coaching biedt individuele doelgerichte gesprekken om je verder te ontwikkelen. Als coach help ik je om je keuzes helder te krijgen, je bewust te worden van wat je wilt, voelt, vindt en doet. Je hebt een doel voor ogen en je wilt iets veranderen.

Coaching is voor mij de meest effectieve manier om talent te ontwikkelen, prestaties te verbeteren, het probleemoplossend vermogen te vergroten en samenwerking te verbeteren. Ik luister, stel vragen en we doen oefeningen. Vanuit het bewust worden, je eigen verantwoordelijkheid nemen en lef ontwikkel je je verder naar je eigen doel, wens of droom

Veel voorkomende onderwerpen voor coaching:

  • Werkdruk
  • Balans
  • Zelfzorg
  • Loopbaanontwikkeling
  • Levensvragen
  • Omgaan met onzekerheden en tegenslagen
  • Samenwerking

Persoonlijke Coaching

Doelgerichte individuele coaching voor inzicht en verandering is er voor iedereen. Een ieder heeft behoefte om zich te ontwikkelen. Er zijn veel mogelijkheden en kansen. En veel keuzes, maar welke keuze maak je. Coaching biedt meer inzicht, versnelt je leerproces en haalt het beste uit jou.
De coachvraag die je zelf formuleert is leidend in de coaching. Thema’s die zeker ook aan bod kunnen komen zijn: welke overtuigingen heb je, balans in al je rollen en taken, hoe neem je beslissingen en welke dromen heb je.

Werkgerelateerde Coaching

Coaching & Werk

Zit jij nu met vragen over je loopbaan?
Om je hierin sterk en kundig te ontwikkelen zijn er naast je persoonlijke coachvraag vaste thema’s die aan bod komen binnen de coaching. Zoals omgaan met werkdruk, balans werk-privé en verantwoordelijkheid. Centraal hierin staat je persoonlijke ontwikkeling als professional. Welk uniek persoon ben jij, hoe maak je jouw keuzes?

 

Coaching & Werkdruk

Een actueel thema in deze tijd van bezuinigingen is de hoge werkdruk. Met minder mensen moeten we hetzelfde werk doen. En dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit, maar ook niet van jouw gezondheid en werkplezier.

De persoonlijke coachvraag is ook nu leidend in de coachsessies. Daarnaast komt een aantal vaste thema’s aan bod, zoals hoe leer je, hoe maak je keuzes, welke belemmerende en ondersteunende overtuigingen heb je, hoe zorg je goed voor jezelf, waar liggen je grenzen, wanneer vraag je ondersteuning, wat verwacht je van jezelf en wat van een ander.

Aan het eind van de coaching ben je je ervan bewust hoe je omgaat met de werkdruk. Je hebt inzicht in je eigen functioneren onder ‘hoge’ werkdruk.

 

Coaching & Supervisie

Silvia Muller Coaching biedt ook de mogelijkheid voor supervisie en coaching. De coaching richt zich op de competentieontwikkeling. Je leervragen op de gedragscriteria van de competenties zijn het uitgangspunt van de coaching.
Je gaat reflecteren op je persoonlijke werkpraktijk en jouw werkstijl. In de coach gesprekken verken en herken je jouw vaste patronen en ga je op zoek naar dieperliggende motieven en overtuigingen. Je kijkt naar je eigen handelen maar ook hoe je omgaat met de mensen om je heen. Denken, voelen, willen en handelen wordt zo goed op elkaar afgestemd.

 

Een op maat gemaakt aanbod voor bedrijven is mogelijk . Denk hierbij aan de positieve invloed van coaching op het personeelsverloop.

Bedrijfscoaching

Heb je wel eens gedacht over bedrijfscoaching?
Een korte, intensieve en actiegerichte coachmethode brengt mensen weer in verbinding met hun motivatie en verantwoordelijkheid. Medewerkers leren naar zichzelf te kijken. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de medewerker als de werkgever.

 

Preventief coachen loont

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé balans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op burn-out vermindert. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Zij onderzocht de effecten van Preventieve Coaching op verzuim.

Een korte, intensieve en actiegerichte coachmethode brengt mensen weer in verbinding met hun motivatie en verantwoordelijkheid. Medewerkers leren kritisch naar zichzelf te kijken, hun gedrag aan te passen en de verantwoordelijkheid te nemen voor eigen keuzes. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de medewerker als de werkgever. Desgevraagd geven medewerkers aan zich beter op hun plek te voelen in de organisatie. Ook gaan ze beter om met eigen en andermans frustraties en zeggen ze veel beter zicht te hebben gekregen op hun functioneren.

 

Pluspunten

De reacties van werkgevers zijn eveneens positief. Ze stellen dat de preventieve coaching langlopende energievretende kwesties voorkomt en dat er in korte tijd zichtbare positieve resultaten zijn geboekt.

De conclusie is dat ze weer een positief ingestelde, bewuste medewerker krijgen die voor zichzelf weer kansen ziet. Een ander positief punt is dat de kosten van preventieve coaching veel lager liggen dan die van ziekteverzuim of de werving en selectie van nieuw personeel.

Sparren ter voorbereiding op een interne sollicitatie. Waarom wil ik dit? Hoe past dit in mijn carrière? Wat voeg ik toe voor de organisatie? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Waarom zouden ze mij toelaten tot deze cursus? Wat kan ik doen om mijzelf beter te presenteren? “ Ik heb geleerd wat ik allang wist, maar nooit besefte”.