logo-silviamullercoaching

bedrijfscoaching

spacer

Heeft u wel eens gedacht over bedrijfscoaching?
Een korte, intensieve en actiegerichte coachmethode brengt mensen weer in verbinding met hun motivatie en verantwoordelijkheid. Medewerkers leren  naar zichzelf te kijken. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de medewerker als de werkgever.

 

PREVENTIEF COACHEN LOONT

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé balans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op burn-out vermindert. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Zij onderzocht de effecten van Preventieve Coaching op verzuim.

Een korte, intensieve en actiegerichte coachmethode brengt mensen weer in verbinding met hun motivatie en verantwoordelijkheid. Medewerkers leren kritisch naar zichzelf te kijken, hun gedrag aan te passen en de verantwoordelijkheid te nemen voor eigen keuzes. Dat levert positieve resultaten op voor zowel de medewerker als de werkgever. Desgevraagd geven medewerkers aan zich beter op hun plek te voelen in de organisatie. Ook gaan ze beter om met eigen en andermans frustraties en zeggen ze veel beter zicht te hebben gekregen op hun functioneren.

 

PLUSPUNTEN

De reacties van werkgevers zijn eveneens positief. Ze stellen dat de preventieve coaching langlopende energievretende kwesties voorkomt en dat er in korte tijd zichtbare positieve resultaten zijn geboekt.

De conclusie is dat ze weer een positief ingestelde, bewuste medewerker krijgen die voor zichzelf weer kansen ziet. Een ander positief punt is dat de kosten van preventieve coaching veel lager liggen dan die van ziekteverzuim of de werving en selectie van nieuw personeel.

 

coaching-testimonials

 

 

Cliënt H: werkzaam bij de post.                                                                         Coachvraag: meer inzicht in  mijn  mogelijkheden. Na coachtraject:

Ben nu iedere avond aan het blokken voor die cursus. En dat is pittig hoor. Het besef dat ik er trots op mag zijn als ik het af heb, maken dat ik me er weer helemaal voor wil inzetten. En het geeft wel weer een zeer voldaan gevoel. Bedankt hiervoor!!!! Ik heb de sessies als prettig ervaren.

 

Cliënt M: werkzaam in de medische wereld, 3 kleine kinderen.                    Coachvraag: het werk is te druk en te veel, maar wat wil ik dan?                                Na coachtraject:

Wat fijn dat ik me nu bewust ben welke waardes voor mij belangrijk zijn bij een nieuwe job. Ik kijk nu gerichter naar interne en functies en ik ben me veel bewuster van wat ik wil. Ook binnen mijn huidige werkzaamheden kan ik beter plannen en prioriteiten stellen en dit geeft rust. Het waren leuke gesprekken, soms wel confronterend maar niet vervelend. We kwamen hierdoor wel dieper bij de kern. Zowel op het werk als privé kan ik weer verder. Ja, het heeft mij veel inzicht gegeven.